Managed hosting door True

Architectuur werkt als bloedsomloop

 

Software die parallelle computers tot verbeterde prestaties weet te bewegen, vertoont in zijn architectuur gelijkenis met de bloedsomloop. Zoals bloed door de aderen stroomt na een slag van het hart, zo verplaatsen gegevens zich efficiënt door parallelle processoren na een synchrone puls.

Aan de Rijksuniversiteit Groningen promoveert aanstaande vrijdag Thomas Lippert op een proefschrift daarover. Computers met meerdere, parallel geschakelde processoren kunnen aanzienlijk sneller zijn dan de conventionele machines die slechts één processor hebben. Dan moet er echter wel software zijn die gebruik weet te maken van de parallelle architectuur.
Thomas Lippert heeft in zijn proefschrift algoritmen ontworpen die deze eigenschap in hoge mate bezitten. Die algoritmen verzorgen de communicatie tussen processoren efficiënter dan de bestaande algoritmen. Promotor is prof. dr. N. Petkov. Lippert verrichte zijn onderzoek bij het Instituut voor Informatica van de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen (Rijksuniversiteit Groningen) en het centrum voor zeer snelle berekeningen te Julich (Duitsland).   CORR.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1368894). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.