Managed hosting door True

Onrust bij it-tak ABP

 

Onder het personeel van CIS, de it-divisie van ABP, is grote onrust ontstaan over de voorgenomen verkoop aan Cap Gemini Ernst & Young.

263 CIS-automatiseerders hebben de directie een petitie aangeboden waarin met klem wordt verzocht om een eind te maken aan deze "nachtmerrie". CIS (Concern Information Systems) in Heerlen telt zevenhonderd medewerkers. Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds wil een groot deel ervan (vijfhonderd man) onderbrengen in een aparte organisatie, waarin Cap een meerderheids- en ABP een minderheidsbelang verkrijgt. Zo'n tweehonderd ontwikkelaars van pensioensystemen blijven bij ABP.
De CIS-automatiseerders die de petitie aanboden zijn vooral boos omdat de directie de afgelopen jaren met steeds wisselende toekomstplannen is gekomen, "waarin geen lijn meer in is te herkennen". Ook voelen zij zich een speelbal van het bedrijf en in de steek gelaten door het management. Zij vinden dat CIS binnen het ABP moet blijven, ook omdat de directie steeds heeft gezegd dat it een kerntaak van het pensioenfonds is. Naast de ABP/Cap-deal zijn de afgelopen weken meer grote (voorgenomen) deals losgekomen: Essent/IBM, Delta Lloyd/IBM en PCM/Pink Roccade. Bij de laatste lopen de emoties ook hoog op.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1358924). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.