Managed hosting door True

Onderhandelingen hardware-cao weer vlot

 

De nieuwe ick-cao lijkt nabij, inclusief een structurele loonsverhoging van zo'n 2 procent. Partijen kwamen afgelopen maandag overeen de cao voor de informatie-, communicatie- en kantoortechnologie (ick) in onderdelen verder te bespreken.

Vorige week stelden de vakbonden in Computable nog dat de werkgevers morrelden aan de grondslagen van de cao. Partijen lijken het inmiddels op veel punten eens te zijn. Dat meldt Maurice Limmen, onderhandelaar voor dienstenbond CNV. "We hebben besloten de onderhandelingen nog een tijdje op te schorten en in enkele werkgroepen per onderdelen verder te praten." Volgens Limmen lukt het de bonden werkgevers hun voorstel om voor nieuwe werknemers de arbeidsduurverkorting (adv) af te schaffen, uit het hoofd te praten. "De adv vormt geen obstakel voor de cao."
Voorzitter van de onderhandelaars namens werkgevers is Hans Keukelaar, personeelsdirecteur van telecombedrijf O2. Hij onderhandelt namens zo'n 150 leden en beaamt dat de ick-cao op handen is. "Sommige onderdelen vereisen dat er goed naar gekeken wordt door een aantal deskundigen. Over twee weken komen we weer bij elkaar. Ik denk dat we er dan of vlak na de vakantie wel uitkomen."
Volgens Keukelaar zijn de werkgevers inmiddels akkoord met een structurele loonsverhoging van zo'n 2 tot 2,5 procent. "We willen daarnaast wel dat per bedrijf gekeken wordt naar resultaatafhankelijke beloning."
Dat laatste punt is mogelijk nog een struikelblok, aldus Babet Hendriks, onderhandelaar namens De Unie. Volgens haar zijn de ondernemingsraden uit de ick-sector het met de bonden eens dat prestatiebeloning niet ingeruild moet worden voor een beloning die afhankelijk is van het presteren van het gehele bedrijf.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1355097). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×