Managed hosting door True

Baan schept orde in chaos

Automatiseerder Baan heeft een aantal veranderingen in zijn organisatie doorgevoerd die het reilen en zeilen van het bedrijf doorzichtiger moet maken.

Daarmee komt een einde aan de chaotische en ondoorzichtige organisatiestructuur. Beleggers en financieel analisten verloren na de teleurstellende eerste kwartaalresultaten massaal het vertrouwen in Baan. Naast de reorganisatie doen zowel Jan als Paul Baan een stapje terug en zeggen zich meer met de charitatieve activiteiten van de stichting Oikonomos bezig te gaan houden.
De participatiemaatschappij Baan Investment wordt omgedoopt in Vanenburg Ventures, genoemd naar het Puttense kasteel waar het gevestigd is. Vanenburg Ventures bezit 39 procent van de aandelen van het beursgenoteerde Baan Company. Belangen die Vanenburg Ventures nu nog heeft in bedrijven die Baan-licenties verkopen (Baan Business Systems en Baan Midmarket Solutions) zullen worden verkocht. Hierdoor worden de geldstromen binnen Baan doorzichtiger. Beleggers reageerden vorige week enthousiast op het nieuws en de beurskoers steeg in één dag met bijna tien gulden.
Oprichter Jan Baan doet afstand van zijn functie als chief executive officer (ceo) van Baan Company, maar blijft aan als bestuursvoorzitter. Bestuurslid Tom Tinsley is benoemd tot de nieuwe ceo. Verwacht wordt dat Jan Baan de belangrijkste strateeg binnen het bedrijf blijft. G.J. Sharman, in dienst bij Baan Investment, treedt af als commissaris van Baan Company en is benoemd tot president van Vanenburg Ventures. Er was veel kritiek op zijn, en ook Paul Baan's, dubbelrol. Bij het ter perse gaan van dit nummer was nog onbekend wat de nieuwe positie van Paul Baan is.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.