Managed hosting door True

IBM steekt geld in Linux voor Europa

 

IBM investeert de komende vier jaar 200 miljoen dollar in de Europese promotie van het 'open source'-besturingssysteem Linux voor servers. Het bedrijf zet zeven Linux-ontwikkelcentra op in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Polen en Hongarije. Processorfabrikant Intel werkt mee aan dit initiatief.

Deze centra helpen software-ontwikkelaars bij het vertalen en optimaliseren van applicaties voor Linux. Het is IBM met name te doen om de uitvoering van het besturingssysteem voor servers met Intel-processors. "Daar ligt nu eenmaal de grootste markt", zegt Adam Jollans, Europees marketingmanager voor Linux-software bij IBM.
De nieuwe centra zullen zich echter ook bezighouden met Linux-varianten voor IBM's eigen processorarchitectuur Power PC - die het gebruikt voor zijn Unix-systemen - en voor zijn S/390-mainframelijn.

Partners

Daarnaast besteedt de computerleverancier een deel van de 200 miljoen dollar aan samenwerkingsverbanden met consultants en dienstverleners voor de 'open source' Unix-variant. IBM heeft al banden met de vier grote internationale Linux-distributeurs: het Duitse Suse, het Amerikaanse Red Hat, het Aziatische Turbolinux en het Amerikaanse Caldera.
Volgens Jollans is Suse momenteel de grootste Linux-speler in Europa. Hij stipt echter aan dat Red Hat Linux veelgebruikt wordt in Groot-Brittannië, terwijl de distributie van Mandrake populair is in Frankrijk. IBM heeft dan ook een overeenkomst met Mandrake voor de ondersteuning van diens Linux-variant in Frankrijk.  JB

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1344278). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×