Managed hosting door True

AEX verbant Cap uit Midkap-index

 

De Amsterdam Exchanges (AEX) verwijdert IT-dienstverlener Cap Gemini met ingang van 21 juli uit de Midkap-index. De wegingsfactor van het bedrijf wordt voortaan verdeeld over de vierentwintig fondsen die naast de Midkap bestaan.

De Amsterdamse effectenbeurs neemt deze stap vanwege het overnamebod van de Franse moederonderneming Cap Gemini SA op Cap Gemini NV. De moeder wil alle aandelen van die Nederlandse tak inkopen. Het Franse bedrijf bezit nu al 84 procent, maar moet uitkomen op 95 procent. Dwarsligger is Volmac-oprichter Joop van Oosterom die een belang van 10,3 procent in handen heeft.
Door deze overnamedrift loopt de handel in Nederlandse Cap-aandelen sterk terug. Inmiddels is de Amsterdamse effectenbeurs begonnen aan de handel in opties op gewone aandelen Cap Gemini SA. Normaliter herziet de AEX elk jaar in februari de genoteerde bedrijven en fondsen. De beurs kan echter tussentijds ingrijpen bij belangrijke gebeurtenissen. De overname-intenties van Cap Gemini Frankrijk worden kennelijk als zodanig beschouwd.  JB

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1344070). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×