Managed hosting door True

CMG koopt Computer Answers

 

CMG versterkt zijn positie in de telecommunicatiebranche. De automatiseerder neemt het Britse Computer Answers International over voor 214 miljoenen gulden in contanten.

BR>Het eind jaren tachtig opgerichte Computer Answers levert systemen voor relatiebeheer en facturering aan telecombedrijven. Met het product Eppix kunnen operators hun klanten het gebruik van het netwerk in rekening brengen op basis van connectietijd, hoeveelheid data en content. Dat geldt niet alleen voor de traditionele spraaknetwerken, maar ook voor data/IP-netwerken, zoals Gprs en Umts. Er werken 230 medewerkers in vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika. Het bedrijf realiseerde in het afgelopen boekjaar een omzet van 57 miljoen en een operationele winst van 1,8 miljoen gulden. Computer Answers gaat deel uitmaken van CMG Telecommunications, waarvan het hoofdkantoor in Utrecht staat. Deze CMG-divisie levert messaging en mobiele Internet-oplossingen aan (mobiele) telecomoperators.

Kurk

De activiteiten voor de telecombranche vormen een van de kurken waarop CMG drijft. Vorig jaar stegen de opbrengsten van deze tak met 152 procent tot ruim 230 miljoen gulden. Ter versterking van zijn positie op deze markt kocht CMG dit jaar reeds de Nederlandse telecomconsultant Tell.IT (voor 25,2 miljoen gulden).
Vanuit de geografische marktbenadering bekeken betekent de overname van Computer Answers een verdere uitbreiding van CMG op de Britse markt. Het automatiseringsbedrijf maakte in april bekend zijn rivaal Admiral voor ruim 5 miljard gulden te willlen overnemen, terwijl het een maand daarvoor liet weten het veel kleinere Software Resource voor ruim 20 miljoen gulden in te lijven.  RS

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1343418). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×