Managed hosting door True

Microsoft versterkt divisiestructuur

 

Microsoft voert zijn opdeling in divisies verder door. Het benoemde vorige week zeven nieuwe financieel directeuren die direct rapporteren aan algeheel cfo John Connors. Directeur Nederland Michel van der Bel meent niet dat zijn functie op termijn overbodig wordt.

  
"De zeven cfo's zijn aangesteld om het presteren van de divisies beter in kaart te brengen", aldus directeur Microsoft Nederland Michel van der Bel.
"De zeven divisies hebben al geruime tijd elk een eigen hoofd. De cfo's zijn nu aangesteld om het presteren van de groepen beter in kaart te brengen", aldus Van der Bel. "We hebben voor die nieuwe posities veel mensen van buiten aangetrokken." De nieuwe topmensen zijn onder meer afkomstig van Walt Disney, Hewlett-Packard, McKinsey en Exxon Mobil.
In november vorig jaar onthulde Microsoft in SEC-documenten de marges op zijn producten. Vier van de zeven divisies draaien met verlies. Melkkoeien Windows en Office compenseren dat. De divisies zijn: Windows, serversoftware, mobiele software, kantoorapplicaties, computerspellen, zakelijke software en online-dienst MSN.
Die takken krijgen nu meer zichtbaarheid en autonomie. Van der Bel ziet echter niet de rol van regionale directeuren wegvallen. "Ten eerste doordat lokale mensen de markt kennen. Ten tweede doordat de divisies niet los van elkaar staan; er is veel overlap, ook vanwege Microsofts productintegratie."
De directeur Nederland erkent wel dat elk van de nieuwe cfo's winstgevendheid voor de eigen tak nastreeft en dat dit kan botsen met lokale Microsoft-belangen. Hij ziet dat echter niet direct gebeuren. "Neem bijvoorbeeld de X-Box, dat is een lange-termijn investering om een nieuwe markt te ontsluiten."< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1342074). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×