Managed hosting door True

Bouwstenen in ict (40)

 

Na Atos Origin enkele maanden geleden heeft nu ook Cap Gemini Ernst & Young zijn hoofdkwartier op het Utrechtse industrieterrein Papendorp in gebruik genomen.

Architectenbureau Veenendaal Bocanet + Partners is samen met de Architecten Cie verantwoordelijk voor het donkerbruin-kleurige, Lego-achtige ontwerp van het gebouwencomplex. Er zijn onder meer 1.100.000 gevelstenen, 4.500.000 kg wapeningstaal en 2.600 heipalen met een totale lengte van circa 32 kilometer gebruikt. De realisatie heeft circa vijf jaar geduurd.
De zes kantoorgebouwen beschikken gezamenlijk over 1834 werkplekken, waarvan 719 flexibel, plus een auditorium van 9.500 m2. De nieuwbouw in Papendorp heeft een betere technische infrastructuur en is flexibeler in het gebruik van de ruimte vergeleken met de oude campus bij De Uithof in Utrecht. Er is een geïntegreerd data- en spraaknetwerk aangelegd met draadloos lan en ip-telefonie. Verder zijn in alle kantoren verhoogde vloeren aangebracht, zodat werkruimtes flexibel kunnen worden ingericht.
Bij de constructie van het nieuwe hoofdkantoor is extra aandacht besteed aan energiebesparing en vermindering van de milieubelasting. Het complex beschikt over een geavanceerd gebouwbeheersysteem met een daglichtafhankelijke regeling op alle kantoorarmaturen en een afwezigheidmelder in de kantoorruimten.
De basisfilosofie van het ontwerp, meldt Cgey, is dat het gebouw niet alleen een plezierige en transparante werkomgeving moet zijn, maar ook een ontmoetingsplaats voor medewerkers en bezoekers. Hiervoor is een grote centrale plaza aangelegd die de zes gebouwen via een spinvormige constructie onderling met elkaar verbindt. De plaza biedt ook faciliteiten als een koffiehoek, een kiosk, een stomerij en een foto-, schoenen-, bloemen- en gebakservice.
Als toefje slagroom kunnen de Cgey-medewerkers en hun bezoekers genieten van de Prins Claus-brug, die onlangs werd geopend door prinses Máxima en een verbinding vormt tussen de bedrijvenpolder Papendorp en de Utrechste wijk Kanaleneiland. De brug is een ontwerp van de architect Ben van Berkel.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1340932). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×