Managed hosting door True

Forse groei Fujitsu houdt aan

Nederlandse boekt flinke terreinwinst

 

Fujitsu Computers boekte voor het derde achtereenvolgende kwartaal een recordgroei. In de periode april-juni nam de verkoop van Fujitsu in West-Europa met 72 procent toe. Hierdoor behoort het tot de snelstgroeiende PC-bedrijven in Europa. Ook Nederland was goed voor een krachtige groei. In het tweede kwartaal van 1998 nam de verkoop daar 84 procent toe, vergeleken met dezelfde periode in 1997.

De stijging bij de notebooks bedroeg 166 procent, bij de business PC's 37 procent en in de consumentenmarkt 400 procent. Ook in Duitsland (groei 150 procent), Groot-Brittannië (110 procent) en Frankrijk (45 procent) boekte Fujitsu behoorlijke terreinwinst.
Fujitsu verkocht in het tweede kwartaal in Europa 237.000 PC's, notebooks en servers tegen 138.000 een jaar eerder. De verkoop van business PC's steeg met 53 procent. De LifeBook serie groeide meer dan 100 procent. Volgens IDC was Fujitsu in 1997 de snelstgroeiende fabrikant van notebooks.

Zakelijke markt

Fujitsu Computers BV te Maarssen maakt deel uit van Fujitsu Computers, waarvan het hoofdkantoor in Engeland staat. Dit laatste bedrijf is weer gelieerd aan Fujitsu's Personal Systems Business Group. De afgelopen week kondigde Fujitsu een nieuwe reeks PC's aan voor de zakelijke markt onder de naam ErgoPro. Beheersing van de totale kosten is daarbij het voornaamste uitgangspunt.
De onderneming profileerde zich de afgelopen tijd met Fin Fin, een huisdier voor de PC. Deze kruising tussen een dolfijn en een kip is een soort Tamagotchi. Het dier vertoont zich alleen op het beeldscherm als de PC-gebruiker vriendelijk door de bijgeleverde microfoon praat.   CORR.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1340875). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×