Managed hosting door True

Computer Associates waarschuwt voor tragere groei

 

Computer Associates maakt zich zorgen over de economische malaise in Azië. Het bedrijf houdt rekening met een negatieve invloed ervan op de korte-termijnresultaten.

Ook vreest de marktleider op gebied van bedrijfskritische software dat sommige klanten hun aankoopbeslissingen uitstellen in verband met millennium-projecten en migratieprocessen van mainframe-hardware. Computer Associates (CA) verwacht dat hierdoor de omzet en winst over de komende kwartalen minder snel zullen stijgen, zo blijkt uit een toelichting op de kwartaal-cijfers. Deze waarschuwing kwam op Wall Street hard aan. Direct na publicatie van de nieuwe cijfers stortte de beurskoers ruim 30 procent omlaag. De koersval was opvallend omdat CA maar 5 procent van haar omzet uit Azië haalt.
Beursanalisten zagen ook een psychologische oorzaak voor de koersdreun. Veel beleggers hebben nog een vervelende smaak in de mond, sinds 2,5 maand geleden bekend werd dat topman Charles Wang, tweede man Sanjay Kumar en executive vice president Russell Artzt zichzelf voor 1,1 miljard dollar (voor belastingen) aan aandelen cadeau hebben gegeven. Hoewel de aandeelhouders daar eerder mee hadden, vinden veel beleggers dit wel gortig.
Na belasting resteren voor deze eenmalige aandelenemissie bijzondere kosten van 675 miljoen dollar. CA heeft deze kosten overigens buiten beschouwing gelaten bij de gerapporteerde nettowinst. Over het eerste kwartaal van het boekjaar 1999 dat op 30 juni eindigde, bedroeg deze 194,2 miljoen dollar. Dat was overigens 25 procent meer dan in het eerste kwartaal een jaar eerder. Als de eenmalige kostenpost wel wordt meegeteld, resteert een verlies van 480,8 miljoen dollar over het eerste kwartaal. De omzet nam toe met 18 procent tot ruim een miljard dollar.   RS
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1339362). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×