Managed hosting door True

Software export India groeit met 50 procent

 

India verwacht dat haar export van software in maart 1999 goed zal zijn voor 2,7 miljard dollar. Dit is een stijging van meer dan 50 procent ten opzicht van het huidige jaar.

Dit zegt Dewang Metha, directeur van de Indiase National Association of Software and Services Companies (Nasscom). Tegen persbureau Reuters vertelt hij dat Europa met het oog op de introductie van de euro in het middelpunt van de belangstelling van de Indiase software-industrie staat.
Deze aandacht wordt nog eens versterkt nu de Amerikanen India handelsbeperkingen hebben opgelegd als straf voor de nucleaire testen die het land onlangs uitvoerde.
Op dit moment zijn er in India 750 bedrijven actief als exporteur van software. 60 Procent exporteren zij thans naar de Verenigde Staten. Europa neemt 22 procent voor haar rekening.
Een studie van de Nasscom laat zien dat de thuismarkt goed is voor een software-omzet van 826 miljoen dollar. De Indiase softwareleveranciers verwachten dat hun export rond de eeuwwisseling op vier miljard dollar uitkomt.  MP
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1337128). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×