Managed hosting door True

eConcert-standaard in de knel

Rosettanet, een standaardisatie-consortium voor e-commercie, loopt tegen een onverwacht obstakel op. De Ctia (Computing Technology Industry Association) verwerpt de voorgestelde standaard voor het uitwisselen van gegevens tussen bedrijven.

Rosettanet werkt aan de eConcert-standaard, een raamwerk voor het verbeteren van de communicatie en distributie-mechanismen tussen IT-fabrikanten enerzijds en afnemers, distributeurs, wederverkopers, systeem-integrators en gebruikers anderzijds. Daarbij baseert het consortium zich op de documenttaal XML (Extended Markup Language).
De Ctia is onder meer bang dat de voorgestelde standaard bedrijven in staat stelt om persoonlijke gegevens van hun klanten uit te wisselen. Daarmee zouden ze de Europese privacy-wetgeving, die veel strenger is dan de Amerikaanse, overtreden.
De verwerping door de Ctia vertraagt waarschijnlijk de overdracht van de standaarden aan hardware- en software- ontwikkelaars en -leveranciers. Dit zou naar verwachting in februari 2000 gebeuren; een nieuwe datum is nog niet bekend gemaakt.  JBM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.