Managed hosting door True

Ondernemingskamer wijst VEB-enquête Getronics af

 

De ondernemingskamer begint geen onderzoek naar de gang zaken bij Getronics onder de vorige directie. De rechtbank gaat niet in op het verzoek van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) om deskundigen te benoemen voor dat onderzoek.

Dat meldde vorige week Getronics, een van de grootste Nederlandse ict-dienstverleners. Het verzoek was ingediend door onder meer de VEB. De vereniging hoopte met het onderzoek aan te tonen dat de handelwijze van de voorgangers van directeur Klaas Wagenaar, ceo Peter van Voorst en financieel directeur Jan Docter 'in strijd is met de elementaire beginselen van verantwoord ondernemerschap'.
De twee directeuren stapten op 21 februari vorig jaar op. Aandeelhouders en investeerders maakten zich in die periode grote zorgen of de dienstverlener de leningen wel kon verkleinen. Het ict-bedrijf stak zich diep in de schulden bij de overname van Wang Global voor 1,4 miljoen dollar in 1999.
Twee interim-directeuren, Wagenaar en Axel Rückert, stelden in korte tijd orde op zaken. Door de verkoop van onder meer de salarisdienstentak (Ghrs), dat verzelfstandigde onder de oude naam Raet, werden de schulden verminderd.
Wagenaar, later aangesteld als directeur, is tevreden met de uitspraak van dat de Ondernemingskamer. "Dit hoofdstuk kan nu gelukkig worden afgesloten." Ook analisten reageerden positief. "Ik zag het nut van dat onderzoek toch al niet", zo citeert financieel persbureau Bloomberg Peter Olofsen, analist bij Effectenbank Stroeve.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1326225). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×