Managed hosting door True

Bouwstenen in de ict (42)

 

Trinicom en kasteel De Lathmer hebben een gezamenlijke datum in hun geschiedenis, zij het met 92 jaar verschil. Op 1 augustus 2003 vierde Trinicom het driejarig bestaan; op 1 augustus 1911 brandde huis De Lathmer af. Zoals de Zuthpense Courant berichtte: 'Huize De Lathmer is niet meer.

Die spuiten waren wel spoedig ter plaatse, maar ze konden zoo spoedig geen water geven. Te ongeveer vijf uur was het vuur gebluscht, nadat het hele hoofdgebouw zoo goed als uitgebrand was'.
De toemalige eigenaar Mr. Charles Louis Fréderic geeft de architecten Nieukerken opdracht voor herbouw. Dit is het startschot voor de bouw van een kolossaal huis in neorenaissancestijl met zeven trapgevels en een vierkante toren. Vanaf 1950 is het in gebruik voor de zwakzinnigenzorg maar in 1996 wordt het teruggebracht in de oorspronkelijke stijl en verandert het in een kantoorbestemming.. Automatiseringsbedrijf Trinicom dat zich bezighoudt met selfservice en emailmanagement houdt hier sinds begin dit jaar kantoor De zes kamers met gestucteplafonds, houten vloeren en pleisterwerk op de tweede verdieping bieden uitzicht op de bosrijke omgeving dat vlak tegen het IJsseldal aanligt.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1320980). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×