Managed hosting door True

ICT-bedrijven zien omzet groeien

De meeste Nederlandse ICT-bedrijven boekten in het tweede kwartaal van dit jaar een hogere omzet dan in de eerste drie maanden.

Ruim 47 procent behaalde betere resultaten. Slechts 19 procent zag de omzet dalen. Dit blijkt uit de conjunctuurtest van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De meerderheid van de ondernemingen verwacht dat de omzet in het derde kwartaal gelijkblijft. Ongeveer 23 procent voorspelt betere resultaten.
Ondanks de positieve geluiden over de omzet, beoordeelt maar liefst 94 procent van de ICT-bedrijven de orderportefeuille als normaal voor de tijd van het jaar en 89 procent denkt dat dit in het derde kwartaal niet verandert. Ruim 45 procent verwacht wel meer orders binnen te halen in het derde kwartaal. Slechts 13 procent vreest minder opdrachten binnen te halen.
De druk op de arbeidsmarkt neemt weer toe. Meer dan de helft van de bedrijven, 54 procent, denkt in het derde kwartaal meer mensen aan te nemen. In het periode van april tot en met juni zag 49 procent het personeelsbestand groeien.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.