Managed hosting door True

Groei technologiebedrijven explodeert

Softwareleverancier Siebel is het snelstgroeiende technologiebedrijf in Silicon Valley. Volgens de 'Silicon Valley Technology Fast 50' van 1999 heeft het bedrijf een nieuw record gevestigd: een omzetgroei van 782.978 procent tussen 1994 en 1998. Excite is een goede nummer twee.De top-50 wordt gesponsord door Deloitte & Touche en 'Joint Venture: Silicon Valley Network'.

De gemiddelde groei van hightech-bedrijven is het afgelopen jaar enorm toegenomen. De top-50 realiseerde over de afgelopen vijf jaar een omzetgroei van 24.307 procent. Dat is zeven keer zoveel als de meting van vorig jaar. De top-10 groeide zelfs tien keer zo hard in vergelijking met de cijfers van vorig jaar: gemiddeld zag de top-10 zijn omzet over de afgelopen vijf jaar met 115.833 procent toenemen.

Snel, sneller...

Omdat startende bedrijven steeds sneller groeien, bevat de top-50 veel nieuwe namen. Dit jaar maken 24 bedrijven hun debuut in Silicon Valleys groeilijst. Slechts twee bedrijven hebben het gepresteerd vijf jaar op rij de top-50 te halen: Veritas en C-Cube. Opvallend is dat slechts vijf Internetbedrijven de top-50 bevolken, terwijl die industrie in alle toekomstvoorspellingen de meeste kansen worden toebedeeld. Softwarebedrijven domineren de lijst. Zeventien van de vijftig bewegen zich op deze markt.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.