Managed hosting door True

Minder ict-faillissementen Nederland

Het percentage faillissementen in de Nederlandse ict-sector neemt af. In de eerste negen maanden van dit jaar zijn 362 ict-bedrijven failliet gaan, 37 ondernemingen minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dit blijkt uit onderzoek van Marketons, dat volgens zijn databank in Nederland tienduizend ict-bedrijven telt. Dit aantal omvat echter ook pc-winkels, maar weer niet witgoedleveranciers die ook computers verkopen. Onder de 362 faillissementen bevinden zich volgens het onderzoek veel bedrijven (60 procent) die al langer dan vier jaar bestonden. Zeker 20 procent was al meer dan tien jaar actief.
De meeste faillissementen, 221, hadden plaats in de dienstverleningssector van de Nederlandse ict-markt. Daarna komt de distributie- en verkoopsector met 55 faillissementen. In totaal hebben de bedrijfssluitingen van de afgelopen negen maanden direct geleid tot het verlies van vierduizend banen. Indirect zijn meer banen geschrapt: stilzwijgende reorganisaties en saneringen, soms voorafgaand aan een faillissement, hebben meer dan tienduizend arbeidsplaatsen gekost. De werkgelegenheid in de ict-sector liep in 2002 terug met ongeveer dertigduizend banen.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.