Managed hosting door True

CA op verlies door claims

 

's Werelds op vier na grootste softwarefabrikant Computer Associates leed in het tweede kwartaal dit jaar 87 miljoen dollar verlies. Het bedrijf betaalde meer dan honderd miljoen dollar aan claims van aandeelhouders en dertien miljoen in een conflict over softwarelicenties.

Bij de softwaregigant nemen de verliezen toe. Een jaar geleden meldde CA dat het in het tweede kwartaal 52 miljoen dollar verlies had geleden. De omzet was 8 procent hoger dan een jaar geleden en bedroeg 833 miljoen dollar.
Aandeelhouders reageerden teleurgesteld op de cijfers van CA. De waarde van het aandeel is dit jaar met 87 procent toegenomen, omdat werd aangenomen dat CA de juridische perikelen achter zich zou laten en dat de omzet zou stijgen. "Beleggers dachten dat CA ze mee omhoog zou trekken", aldus een analist tegenover het financieel persbureau Bloomberg. "Dat is niet gebeurd."
Eerder deze maand ontsloeg CA drie financiële topmannen, nadat uit een intern onderzoek was gebleken dat een aantal verkoop-orders te vroeg in de boeken waren opgenomen. "Die onderzoeksresultaten waren voor ons allemaal verontrustend", aldus topman Sanjay Kumar tijdens een telefonisch interview met analisten en journalisten. Wanneer het onderzoek helemaal afgerond is, kon Kumar nog niet zeggen. Klanten zijn volgens hem het bedrijf trouw gebleven.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1303359). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×