Managed hosting door True

Bill Gates op Comdex Fall: 'We staan halverwege'

 

Tijdens zijn traditionele Comdex-speech bekende Microsoft topman Bill Gates gedeeltelijk schuld. De visie die hij twintig jaar geleden uitdroeg is nog niet helemaal waargemaakt.

  
De Comdex lijkt op zijn retour. Bill Gates hield zijn 'Keynote' voor slechts 7000 mensen. Een paar jaar geleden waren dat er minstens 17.000.
Het was al de twintigste keer dat Bill Gates Comdex op gang mocht brengen. Al diende ook hij het een stuk bescheidener te doen. Was er vorig jaar nog plaats ingeruimd voor 17.000 mensen in het MGM Hotel, dan moest hij nu spreken voor een zaal waar amper 7000 man in konden.
Twintig jaar geleden had Gates het op Comdex over software die begrijpelijk was en die vertrouwd kon worden. Hij gaf nu toe dat de computer sector pas halverwege is in het vervullen van die visie.
Hoewel de nieuwe Comdex-organisatie het duidelijk over een business-to-business boeg wil gooien, kon Gates het toch niet nalaten nieuwe gadgets te tonen. Zo onder meer de Spot technologie, Smart Personal Object Technology, in de vorm van een uurwerk dat de houder ervan op de hoogte houdt van levensbelangrijke zaken als (Amerikaanse) sportuitslagen of het weerbericht. Het toestelletje is vier keer krachtiger dan de eerste IBM-pc.
Uiteraard ging Gates ook in op de beveiligingsproblemen die het bedrijf de laatste maanden kende. Hij legde de nadruk op de System Management Server 2003 (voor patch management) en de ISA Server 2004 (een uitgebreide firewall) die een pak beveiligingsproblemen kunnen ondervangen.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1292896). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×