Managed hosting door True

Job-hoppers in ICT-land (Mark Plekker)

 

Ton aan de Stegge gooit hoge ogen bij de verkiezing van Job-hopper van de eeuw. De afgelopen jaren werkte hij in rap tempo Volmac (nu Cap Gemini), Getronics, CSC en nu Ericsson af. Telfort is zijn nieuwste uitdaging.

Het is de vraag of een dergelijk aantal horizontale stappen in een loopbaan nog wel het predikaat `carrière maken' verdient. Topmannen die er een gewoonte van maken om sneller dan een profvoetballer van werkgever te wisselen, zijn er blijkbaar niet op uit om een onderneming daadwerkelijk te stimuleren en tot betere prestaties aan te zetten. Hoelang zal hij zijn nieuwste uitdaging Telfort interessant vinden?
Zijn voorganger Koos van der Meulen heeft waarschijnlijk spijt als haren op zijn hoofd dat hij vier maanden geleden Telfort verruilde voor World Online. De onmiddellijke nabijheid van 'zijn goede vriendin' Nina Brink werd hem te veel, zo mag je vermoeden. Deze week maakte Van der Meulen bekend het voor gezien te houden bij een van Nederlands meest ambitieuze Internetspelers. Hoewel Van der Meulen de afgelopen jaren ook regelmatig doorschoof (Nortel, British Telecom, Telfort), is de laatste stap verklaarbaar: een foute taxatie van de situatie.
Bij Aan de Stegge luidt de motivatie: 'nieuwe uitdaging'. Nu zijn dit altijd persoonlijke overwegingen: de een is sneller toe aan een nieuwe uitdaging dan de ander. Maar in de top van de telecom-sector blijken uitdagingen een zeer beperkte houdbaarheidsdatum te hebben. Dat komt het imago van de sector niet ten goede.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1289099). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×