Managed hosting door True

Directiewisseling Getronics valt goed bij analisten

 

Getronics blijft de organisatie verbeteren. Zo verklaren financieel analisten de wisselingen in de top die de dienstverlener begin deze week bekendmaakte.

Interim-financieel directeur Klaas Wagenaar werd afgelopen maandag de nieuwe directeur van ict-dienstverlener Getronics. Interim-directeur Axel Rückert stapte tegelijkertijd terug.
Analisten reageerden positief op de gelijktijdige aankondiging van twee nieuwe leden van de raad van bestuur. Wagenaar vraagt op 17 december de aandeelhouders toestemming om de directeur Nederland Oswald Coene en de directeur Noord-Amerika, Kevin Roche, promotie te geven. Jaap Barendrecht, analist bij Friesland Bank: "Die frisse krachten helpen hem de organisatieverbetering te intensiveren."
De voorgangers van Rückert en Wagenaar namen vooral financiële maatregelen; over de operatie hoorde je ze niet, aldus analisten. Het interim-duo, dat op 21 februari het roer aantrad, schrapte die voorstellen en stelde vooral via reorganisaties orde op zaken. Zo verkochten ze de salarisdienstentak (nu weer Raet) en saneerden vooral Italië en Nederland; wereldwijd werden 1400 medewerkers ontslagen.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1286320). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×