Managed hosting door True

Baan snuffelde al aan Peoplesoft en IBM

 

Softwareleverancier Baan Company heeft vorig jaar oriënterende gesprekken gevoerd met Peoplesoft en IBM.

Dit zeggen een aantal zeer betrouwbare bronnen van Computable. De gesprekken hebben echter geen fusie of overname opgeleverd. Peoplesoft kreeg vorig jaar net als Baan te maken met sterk teruglopende groeicijfers waarna beide bedrijven even aan elkaar 'snuffelden'. Baan wilde dinsdag niet reageren op deze berichten. Hoewel Baan en Peoplesoft grotendeels complementaire erp-modules leveren en verschillende geografische markten bedienen, hebben ze sterk afwijkende bedrijfsculturen, wat een belangrijk struikelblok voor een fusie geweest zou kunnen zijn.
Op directieniveau blijken wel vaker 'balletjes' opgegooid te worden. Baan en IBM hebben vorig jaar namelijk ook al eens met elkaar aan tafel gezeten. De samenwerking tussen de twee bedrijven is hecht, maar gaat niet verder dan dat IBM forse investeringen heeft gepleegd in implementatiefabrieken voor de Nederlandse erp-software.

Overname dichterbij

Ondertussen stapelen de financiële problemen zich op bij de Veluwse softwareleverancier. Naar eerder deze week bleek heeft kredietverstrekker Fletcher voorwaarden gesteld aan de geplande kapitaalverstrekking. Een en ander vergroot het vermogens- en liquiditeitsprobleem bij Baan. Het bedrijf streeft zelfstandigheid na en moet waarschijnlijk op zoek naar nieuwe geldschieters. Lukt dat niet, dan zal de beurskoers van Baan verder dalen, waarna een overname dichterbij komt.  RV

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1429177). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×