Managed hosting door True

Siemens stopt met Baan-consultancy

 

Siemens Business Services (SBS) stopt met Baan-producten. Per 31 maart sluit de IT-dienstverlener zijn veertig mensen tellende consultancy-afdeling voor Baan, zo bevestigt woordvoerder Walter Linnartz van Siemens in Duitsland.

De reden is volgens hem dat SBS alleen erp-oplossingen aanbiedt en dit is voor het moederbedrijf te mager. Andere diensten vragen een uitbreiding met zo'n 150 mensen - en die zijn niet te krijgen, zegt Linnartz.
Volgens berichten in de Duitse pers geven de grote en kleine Duitse bedrijven steeds meer de voorkeur geven aan het Duitse SAP, onder andere veroorzaakt door de financiële perikelen van Baan en de naar verluidt achterblijvende service. Linnartz ontkent dat echter.
De reorganisatie van de Duitse Baan Business Systems en Baan Company is volgens het bedrijf voltooid. Bij Baan Company in Hannover zijn zo'n veertig ontslagen gevallen en daar werken nu nog 450 mensen, zo meldt een medewerkster van Baan Company Duitsland. Baan in Nederland kon geen commentaar geven op de berichten.  AG

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1424856). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×