Managed hosting door True

Archivaris zonder vlees en bloed

Dit artikel delen:

In het Europese onderzoekscentrum van Xerox in Grenoble is software ontwikkeld die automatisch documenten scant en rubriceert. De software is bedoeld om bedrijven te helpen bij het opslaan en ordenen van elektronische documenten.

  
Eric Gaussier, onderzoekswetenschapper bij het Xerox Research Centre Europe in het Franse Grenoble.
Volgens Xerox heeft zijn tool het voordeel dat de gescande documenten middels een hiërarchisch categoriseringssysteem in staat is verbanden te leggen tussen samenhangende categorieën als biochemie en biofysica. Daardoor kan de software volgens Xerox een beter gefundeerde beslissing nemen bij het classificeren van een document.
De software kan uit enkele voorbeelden zelf leren hoe documenten hiërarchisch geclassificeerd moeten worden in bestaande categorieën. Ongeorganiseerde elektronische bestanden komen automatisch terecht in zuiver gelabelde documentverzamelingen. Bovendien kan het systeem zelf nieuwe categorieën aanmaken; de software ontdekt nieuwe of zich ontwikkelende onderwerpen en doet vervolgens dynamische voorstellen voor nieuwe categorieën.
De categoriseringstechnologie is geschreven in Java en draait op Unix, Linux en Windows. Xerox hoopt dat de technologie in licentie zal worden genomen door softwareontwikkelaars of bedrijven die deze technologie willen inbouwen in hun documentsystemen, zoals systemen voor 'customer relationship management', informatie-opvraging en gegevensbeheer.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.