Managed hosting door True

Microsoft bijna groter dan IBM en Oracle samen

 

De top-10 van de softwaremarkt kent weinig beweging. Microsoft is op deze ranglijst al jaren lang de ongekroonde koning. In tegenstelling tot snelle dalers (Baan) en rappe stijgers (Siebel) is dit bedrijf inmiddels een stabiele factor in de softwaremarkt en bezet het de absolute nummer één-positie in de ranglijst van grootste softwarebedrijven.

Bill Gates en kompanen brachten het afgelopen jaar voor 16,3 miljard dollar aan softwarelicenties aan de man. Dat is bijna net zoveel als de nummers twee en drie (IBM en Oracle) samen. Het is dus maar de vraag of er voorlopig verandering komt in de koppositie. Het Veluwse Baan deed het een stuk minder goed. Waar het bedrijf in de Angelsaksische IT-pers voorheen steevast werd aangeduid als 'The high flying Dutch softwarecompany', viel er het afgelopen jaar weinig te lezen over het Nederlandse softwarebedrijf. Resultaat: een forse duikeling naar de vijfendertigste plaats op de wereldsoftwareranglijst.

Meeste licenties

Die ranglijst wordt elk jaar samengesteld door het Amerikaanse IT-vakblad Software Magazine. Het gaat daarbij om de vijfhonderd softwarebedrijven die het meeste geld verdienen aan het verkopen van licenties. Dienstverlening of het verkopen van hardware telt niet mee.
Een van de snelste stijgers is Siebel. Deze leverancier van crm-software (customer relationship management) staat momenteel met bijna vierhonderd miljoen dollar omzet uit licenties op de veertigste plaats. Deze zelfverzekerde onderneming betitelt zichzelf als het snelstgroeiende softwarebedrijf aller tijden. Waar of niet, het bedrijf jaagt gevestigde erp-spelers als SAP en Oracle behoorlijk schrik aan. Met enorme krachtsinspanningen proberen deze bedrijven een graantje mee te pikken van de wijdopenliggende crm-markt en dus ook van het succes van Siebel.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1336519). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×