Managed hosting door True

SAP R/3-api's voor Notes en Exchange

 

De R/3-software van softwareleverancier SAP kan voortaan data uitwisselen met groupware van Lotus en Microsoft. De erp-leverancier toonde vorige week op de eigen Tech Ed '98-conferentie in San Diego een reeks api plug-ins voor Lotus Notes, Domino, Microsoft Exchange en Outlook. Daarnaast biedt de firma ook ondersteuning voor de webtaal Xml (extensible markup langugage).

Met de plug-ins kunnen ontwikkelaars nu formulieren maken die in de groupware-programma's zijn uit te voeren. Ook is er een plug-in voor het programmeren en ontwikkelen van componenten in Java. Binnenkort levert de Duitse softwarefirma api's voor telefoniesystemen zodat informatie over bellers automatisch via SAP-phone verwerkt kan worden. Daarna komt SAP met api's voor datapakhuizen, medische toepassingen en mobiele apparatuur, waaronder palmtopcomputers.

Com-gebruik

De nieuwe SAP-api's kunnen ook gebruikt worden als Com-objecten (common object model) in combinatie met de ontwikkelomgeving Visual Studio 6 van Microsoft. Verder hebben Windows NT-gebruikers voortaan de mogelijkheid via een netwerk in te loggen op R/3-applicaties zonder opnieuw een wachtwoord in te hoeven voeren. Ondertussen werken Sybase en de Abaco International Group samen aan software die R/3-programmatuur geschikt moet maken voor mobiele en ingebedde apparatuur. Hiervoor integreren de twee de toekomstige Ultralite-databank van Sybase met de Bridge-software van Abaco.  JB
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1327044). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×