Managed hosting door True

Mkb vreest extra onderhoud

Voor opvolger MS Office 'is veel training nodig'

Dit artikel delen:

Ict-beheerders in het mkb zijn beducht voor de extra onderhoudstaken die ze krijgen wanneer de bedrijven overstappen naar de volgende versie van Microsoft Office. Dat bleek vorige week op een bijeenkomst van softwareleverancier E-office.

Microsoft toonde aan zo'n vijftig mkb-vertegenwoordigers de nieuwste officesuite, die op 21 oktober officieel gepresenteerd wordt. De kantoorapplicatiesuite is gerangschikt rondom een aantal servers. Die moeten het mogelijk maken gegevens uit te wisselen tussen de verschillende applicaties en tussen diverse gebruikers en werkplekken.
"Het aantal applicaties en servers dat voor Office nodig is, begint een drempel te bereiken", reageerde ict-beheerder Paul Albers. Hij beheert een op Microsoft Office gebaseerde kantooromgeving voor de tachtig medewerkers van accountantbureau Brouwers. "Voor een groot bedrijf zal zo'n serverinstallatie geen probleem zijn. Microsoft brengt dit echter specifiek als oplossing voor het mkb. Volgens mij is daar nog een hoop training voor nodig."
Ook Benjamin Dekkers, ict-beheerder bij Monumentenzorg, denkt dat de nieuwe Office-versie complexer zal zijn. Echt ongerust maakt hij zich daar echter niet over: "De hele wereld test Microsoft-technieken. Je kan dus best meegaan, je moet alleen niet te veel experimenteren."

Onnodig ongerust

Ilco van der Bie, die Microsoft Office presenteerde aan de mkb'ers, denkt dat de ongerustheid onnodig is. "Een mkb dat de kantoortoepassingen toepast op een Windows Server 2003 of een Small Business Server krijgt er nauwelijks nieuwe taken bij."
Het opzetten van de data- en gebruikersuitwisseling is niet een dagelijkse taak voor beheerders. "Daar zullen ze onze partners voor moeten inschakelen, maar ook dan verandert er weinig aan het beheer. Gaat een mkb'er zelf applicaties ontwikkelen op basis van de nieuwe Office, dan moet hij heel goed weten wat hij doet."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.