Managed hosting door True

Onenigheid binnen top Peoplesoft

Vertrouwensbreuk leidt tot ontslag ceo Craig Conway

 

De raad van commissarissen van Peoplesoft heeft het vertrouwen in ceo Craig Conway opgezegd en hem per direct uit zijn functie gezet. Zijn opvolger is Dave Duffield, de oprichter en oud-ceo van Peoplesoft.

Op de gebruikersconferentie Connect 2004 in Londen werd deze week de naam Craig Conway vakkundig doodgezwegen. Speculaties richting de overname door Oracle werden van de hand gewezen en op de vraag naar de werkelijke reden van het ontslag moest iedere Peoplesoft-medewerker het antwoord schuldig blijven.

Kernwaarden

"Het kwam voor mij als totale verrassing", bekent Caspar Joustra, general manager Peoplesoft Benelux. Tijdens de gehele conferentie werd gehamerd op de drie kernwaarden die Duffield weer moet aanhalen: klanttevredenheid, werknemertevredenheid en productinnovatie. Joustra: "Conway was meer een persoon van marges en de 'bottomline', waarschijnlijk stuitte dat op een gegeven moment op verzet binnen de raad van commissarissen. Blijkbaar hopen ze dat het met de aanstelling van Duffield anders wordt." Door de constante aanhaling van de kernwaarden en 'integriteit, eerlijkheid en respect' werd de indruk gewekt dat Conway in dat opzicht steken heeft laten vallen in zijn gevecht tegen het vijandige bod van Oracle.

Oracle

Duffield schitterde door afwezigheid in Londen. De geplande toespraak van Conway werd overgenomen door Phil Wilmington, samen met Kevin Parker aangewezen als nieuwe co-presidents van het softwarebedrijf. Vol lof over de nieuwe leider, deed Wilmington een verkapte belofte aan klanten dat Peoplesoft het gevecht tegen Oracle voorlopig niet opgeeft. "Dit bedrijf zwakt niet af en barst nog van de energie."< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1313544). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×