Managed hosting door True

Nortel koopt zich in op CRM-gebied

 

Nortel Networks koopt Clarify middels een aandelenruil ter waarde van 2,1 miljard dollar. De overgenomen softwarefabrikant maakt programmatuur voor callcentra en het beheer van relaties met klanten (crm).

De grootste concurrent van Clarify is Siebel Systems, de crm-marktleider in de Verenigde Staten. Het nu overgenomen bedrijf heeft achthonderd werknemers en draaide vorig jaar een omzet van 130,5 miljoen dollar. William Conner, president van Nortels divisie voor bedrijfsoplossingen, zegt dat crm de volgende grote stap is in de ontwikkeling van elektronische handel.

Marktconsolidatie

Analisten signaleren dat nagenoeg alle traditionele leveranciers van software voor bedrijfsautomatisering (erp) kampen met omzetproblemen en zich nu inkopen op het gebied van crm. De meeste overnames in deze groeiende softwaremarkt waren tot op heden tussen crm-leveranciers onderling en door erp-bedrijven. Zo werd Vantive vorige week nog opgekocht door erp-firma Peoplesoft.
Nortel vormt een opvallende uitzondering. Eind vorige maand gaf het Franse telecombedrijf Alcatel al de aanzet door Genesys Telecommunications Laboratories over te nemen voor 1,5 miljard dollar in aandelen. Nortel is de op één na grootste fabrikant van telecomapparatuur in de VS en draaide afgelopen jaar een omzet van 17,6 miljard dollar.  JB

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1308949). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×