Managed hosting door True

Discussie

‘Draadloze laptopdocks blijven een droom’

videostreaming

Laptops worden niet bevrijd van draden. Óf worden meer standalone. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Laptops nemen meer en meer de traditionele desktoprol van pc’s over. Dockingstations doen hierbij al vele jaren dienst om randapparatuur gemakkelijk aan te sluiten. Daaronder grotere (eventueel betere) schermen, bedrade (snellere) netwerkverbindingen en externe opslagmogelijkheden. Technologisch zijn dit soort data-intensieve verbindingen ook wel draadloos te realiseren.

Alleen gooit pc-grootmacht Intel nu de handdoek in de ring voor wiGig (wireless Gigabit). Tenminste, wat docks betreft dus. De chipmaker die ooit wifi breed heeft laten doordringen door wifi-chips standaard in te bouwen, gaat toch niet dezelfde marktacceptatie realiseren voor wiGig. In plaats daarvan wordt de snelle draadloze verbinding voor de korte afstand nu gepositioneerd om vr- en ar-gebruik te bevorderen. Laptops blijven dus bedraad wat aanvullende functionaliteit en apparatuur betreft. Óf ze worden meer en meer standalone gebruikt, dus geheel dockloos.

Wat vind jij?

Dit artikel delen:

Reacties

Volgens mij is er helemaal geen behoefte aan draadloze docking stations. Waar wel behoefte aan is, is een enkele uniforme aansluiting voor alles, inclusief opladen. Met andere woorden: het wordt tijd dat alle laptops over USB-C aansluitingen met Thunderbolt 3 gaan beschikken.

Net even gekeken wat er aan mijn docking station hangt:
- netwerk kabel
- 2 monitoren
- muis
- headset voor teleconferencing
- voeding

Als je dat zou vervangen door "alles draadloos", moet ik alternatieven hebben voor het opladen van de laptop zelf, en ook om muis en headset af en toe op te kunnen laden.

Wanneer ik elders in het gebouw moet werken, kan ik ook daar meteen mijn laptop op het docking station zetten, en heb ik dezelfde middelen tot mijn beschikking. Dus in plaats van mijn laptop pairen met andere schermen etc is het nu klik-en-klaar

Ben het ook met Frank eens dat uniforme aansluitingen veel helpen. Met een mix van merken/typen laptops (incl. Apples) en schermen is het altijd weer puzzelen om de goede kabels te vinden bijvoorbeeld.

Kortom: ik geloof meer in bedraad, maar dan wel uniformJouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.