Managed hosting door True

Discussie

‘Canada profiteert van Trumps immigrantenfobie’

 

De VS voert meer migrantenbans door, wat ook techtalent raakt. Canada gaat hiervan profiteren. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft tijdens orkaan Harvey een nieuwe migrantenban doorgevoerd. Hij schrapt een overheidsprogramma dat kinderen van illegale migranten voorziet van werkvergunningen en beschermt tegen uitzetting. Handhaving, ofwel deportatie, is niet per direct aan de orde: dat gebeurt pas over een half jaar. Tenzij het Amerikaanse Congres in de tussentijd met een alternatief komt.

Dit zogeheten Dreamers-programma, ingesteld door Trumps voorganger president Barack Obama, heeft de ict-sector ook talent opgeleverd. Onder meer Microsoft-ceo Satya Nadella en Apple-ceo Tim Cook spreken zich openlijk uit vóór de Dreamers en uiten kritiek op het schrappen ervan. Ondertussen heeft Canada juist een simpeler migratiebeleid doorgevoerd. Terwijl de VS deuren dichtslaat, zet Canada de deur voor (tech)talent juist open. Canada gaat profiteren van Trumps immigrantenfobie.

Wat vind jij?
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6196731). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Trudeau heeft al eerder aangegeven dat de grote aantallen immigranten niet de bedoeling is. Dat Canada alleen de kansrijke binnen wil laten is niet verwonderlijk want dat is zo'n beetje het beleid van alle landen. Er zijn een aantal landen doorgeschoten om ook de kansarmen binnen te laten. Los van degenen die vanwege veiligheidsredenen toegelaten moeten worden volgens de international verdragen.

Tijdens het presidentschap van Obama zijn er 6 miljoen illegalen gedeporteerd wordt vaak niet genoemd. Ondanks dat de teller 23 miljoen in de plus staat overigens. Terwijl de meeste banen die deze mensen zouden kunnen invullen grotendeels naar China zijn verplaatst met vaak ook nog subsidie van de overheid.

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×