Managed hosting door True

Discussie

‘VS verliest door Trump cybersecuritywedloop’

Dit artikel delen:
cybersecurity

Ict-oorsprongland de VS legt het af op cybersecuritygebied, mede door Trump. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Veel van de hedendaags gebruikte ict is afkomstig van Amerikaanse leveranciers. Hetzelfde valt met cynisme te zeggen voor veel van de kwetsbaarheden waar cybercriminelen, technisch onderlegde terroristen en vijandige naties gebruik van maken. Cybersecurity is een groeiend gebied, waar de overheid van de VS al jaren flink op inzet. Onder president Donald Trump zijn het vooral woorden en weinig daden. En in dit (cyber)geval betekent stilstand dan achteruitgang.

In Nederland was er jaren terug al verbazing en spot over minister Ivo Opsteltens uitspraken over ‘het fenomeen van de cyber’. Donald Trump is de overtreffende trap, al voor zijn verkiezing tot president. ‘We have to get very, very tough on cyber and cyber warfare’, aldus Trump vorig jaar, waarbij hij sprak van een groot en moeilijk probleem (en de computervaardigheid van zijn tien jaar oude zoontje).

Terwijl Trump toen zei dat de VS het beter moet doen op dit gebied, blijkt nu dat daar weinig van terechtkomt. Een kwart van Trumps cybersecurityraad stapt op, vanwege gebrek aan aandacht voor digitale dreigingen, meldt Fortune. In hun ‘ontslagbrief’ schrijven de opstappende adviseurs onder meer over specifieke tekortkomingen in de cybersecurity-aanpak van de regering Trump. De VS verliest zo de cybersecuritywedloop.

Wat vind jij?

Vóór de verkiezingen gaf Trump al aan dat de VS ‘de cyber’ hard moet aanpakken.

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Allemaal theater waar blijkbaar alle naïeve mensen met beide voeten intrappen.

Wat veel schadelijker is voor de Amerikaanse ICT industrie zijn een James Clapper die voor het Amerikaanse congres staalhard gelogen heeft over ICT sleepnetten of een Youtube die linksige derde partijen de video's van rechtsige personen laat blokkeren.

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.