Managed hosting door True

Discussie

‘KPN is rijkelijk laat met interesse in Fox-IT’

Dit artikel delen:

KPN zou uit zijn op een overname van Fox-IT, nadat die al is overgenomen. Tikje laat dus. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

KPN heeft volgens anonieme bronnen van De Telegraaf zijn zinnen gezet op securityspecialist Fox-IT. Een overname zou in de planning zijn, hoewel er geen formele toenadering is gedaan, laat staan een bod uitgebracht. De benodigde toenadering en een eventueel bod moeten gedaan worden aan de Britse firma NCC.

Het van origine Nederlandse Fox-IT is namelijk krap twee jaar terug al overgenomen, door NCC. Die overname heeft kritische aandacht opgeleverd, mede ingegeven door vrees dat het Britse eigendomschap een schaduw zou werpen op Fox-IT’s activiteiten voor de Nederlandse overheid. Een eventuele koop door KPN zou deze vrees wegnemen, mede door eerder succesvol verzet van die telecomprovider annex dienstverlener tegen een buitenlands overnamebod. Alleen is de timing van KPN’s verlangen naar Fox-IT wat ongelukkig.

Wat vind jij?

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.