Managed hosting door True

Discussie

‘Trump trekt Amerikaanse startups voor’

 

Amerikaanse vlag

De Amerikaanse president Donald Trump beperkt innovatie in de VS met zijn uitstel (en afstel?) van de ‘startup-visa’. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Trump heeft al vóór zijn verkiezing gepleit voor ‘America First’. De omstreden zakenman wil daarmee niet alleen autoproductie, steenkoolwinning en andere oudere industrieën voortrekken. Naast elektronicaproductie zet de regering Trump ook in op startups. Het ministerie voor Homeland Security heeft een regeling voor buitenlandse startups nu uitgesteld, en ontvouwt plannen om het mogelijk geheel af te schaffen.

De zogeheten International Entrepreneur Rule, ook wel bekend als de ‘startup-visa’, laat ondernemers toe in de Verenigde Staten als zij tenminste 250.000 dollar aan Amerikaanse financiering rond hebben. Deze regeling van Trumps voorganger Obama is op de valreep van de inwerkingtreding uitgesteld tot maart volgend jaar. Dit uitstel is vergezeld van een plan voor een voorstel om de hele visa-regeling voor buitenlandse ondernemers te schrappen. Trump sluit zo non-Amerikaanse startups buiten, wat de VS niet vooruit helpt.

Wat vind jij?

De Amerikaanse tech-investeerder Scott Kupor maakt zich zorgen over de rol van de VS:

Correct - US VC is now 54% of global VC investment, down from 90% 20 years ago - where will it be 20 years hence? https://t.co/rJTUKT6qQh

— Scott Kupor (@skupor) July 11, 2017
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6170194). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Prima voorstel. Zo kan de EU in dat gat springen en alle Europese startups gaan koesteren ipv dat ze over worden gekocht door big IT uit the valley.

Dat de VS verder wordt opgekocht door de Chinezen, kan zelfs Trump niet tegenhouden.

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×