Managed hosting door True

Discussie

‘Microsoft kaapt sluw de Samsung Galaxy S8’

 

Android

Microsoft bestrijdt Android nu op een ander vlak: strategisch via de Galaxy S8. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

In de Verenigde Staten verschijnt een opvallende uitvoering van Samsungs nieuwste smartphone, de Galaxy S8 (en ook de grotere uitvoering S8+). Microsoft gaat in haar eigen winkels een speciale Microsoft Edition verkopen van Samsungs Android-toptoestel. Deze Android van de Zuid-Koreaanse elektronicagigant is dan standaard uitgerust met diverse apps van Windows-maker Microsoft.

Geruchten over loslaten, afbouwen en zelfs schrappen van Windows Phone (tegenwoordig officieel weer Windows Mobile geheten) doen al geruime tijd de ronde. Het kleine en krimpende marktaandeel van Microsofts mobiele platform voedt die geruchten. De softwaremaker gooit het nu (meer) over de boeg van apps. Vergelijkbaar met hoe het ooit de eigen applicaties dominant wist te krijgen op Windows-concurrent Mac OS (en later Mac OS X). De Android-bestrijding houdt aan en de platformverovering gaat een nieuwe, sluwe fase in. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5994631). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×