Managed hosting door True

Discussie

‘BBM is laatste strohalm voor BlackBerry’

 

BlackBerry Messenger op iPhone 5s

BlackBerry is nog niet verloren. Het zet BBM in, wat zijn redding kan betekenen. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

BlackBerry is al geruime tijd bezig met een neergang die steeds meer op het definitieve einde lijkt af te stevenen. De smartphonepionier heeft echter nog een belangrijk bezit in handen: BBM (BlackBerry Messenger). Deze bedrijfseigen beveiligde dienst en app voor directe communicatie (chatten, telefonie en videofonie) was jarenlang dé killerapp voor BlackBerry-smartphones. BBM wordt nu breed aangeboden als SDK voor app-makers op Android en iOS.

Ja, daarmee betreedt de Canadese aanbieder een drukke markt. Maar het heeft daar wel enkele voordelen. Zo is BBM platformoverstijgend wat mobiel OS betreft. iMessage is immers Apple-gebonden en Google heeft een warboel in Hangouts, Duo en Allo waarbij laatstgenoemde qua beveiliging niet helemaal op orde is. Een chatconcurrent als WhatsApp is wel platformoverstijgend wat iOS en Android betreft, maar is van zichzelf weer een platform. De door Facebook opgekochte chatapp heeft flinke ambities en dreigt dus andere apps qua functionaliteit op te slokken. BBM vormt een aantrekkelijk alternatief en kan BlackBerry dus van de teloorgang redden. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5955889). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Leuke eerste zin "BlackBerry is nog niet verloren.".
wees reëel, BlackBerry is geschiedenis, net als de Nokia 6310 en de bakelieten zwarte telefoon van de PTT.
Of deze messenger nu verder gaat als een los onderdeel of niet, maakt niet meer uit. To little to late.
Waar security een issue is gebruiken bedrijven bv Cisco Jabber voor de communicatie. Dit overstijgt het mobiele platform en is ook beschikbaar op de desktop.

Ooit van Signal gehoord?

Iig jammer dat BB bijna van de markt is verdwenen. Er zijn er nog maar 2 grote over en die vertrouw ik voor geen meter.

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×