Managed hosting door True

Discussie

‘Adobe’s datalekschikking schudt de markt wakker’

 

security

Adobe’s schikkingsbetaling van een miljoen dollar voor een datalek helpt bewustwording. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Adobe Systems betaalt een bedrag van één miljoen dollar om te schikken met vijftien Amerikaanse staten over een datalek uit 2013. In dat jaar is de persoonlijke informatie van zeker een half miljoen gebruikers op straat gekomen, meldt Justitie van de staat Noord-Carolina in een persbericht. Het aantal slachtoffers van een half miljoen betreft alleen Amerikaanse Adobe-klanten in de vijftien staten waarmee nu een schikking is getroffen. Wereldwijd zijn er veel meer gebruikers getroffen.

De initiële schatting van 2,9 miljoen slachtoffers is later opgehoogd naar 38 miljoen gebruikers. Externe security-experts menen echter dat er wel 150 miljoen gebruikersaccounts zijn gecompromitteerd. De schikkingsbetaling van een miljoen dollar voor een half miljoen slachtoffers levert een interessante extrapolatie op wat de theoretische financiële impact betreft. Deze zaak schudt bedrijven (en ook overheden) dus wakker om serieus aandacht te besteden aan het voorkomen en inperken van datalekken. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5882845). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Wat wel jammer is, is dat dit een schikking is ter afkoping van vervolging door Justitie. Ik zou het leuker vinden als er een civiele aansprakelijkheid ingesteld zou worden, b.v. door middel van een zogenaamde Class Action.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×