Managed hosting door True

Discussie

‘Microsoft stuurt servergebruikers naar de cloud’

 

Cloudservers

Microsoft past zijn serverprijsmodellen aan en maakt cloud zo aantrekkelijker. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Softwarereus Microsoft is wel vaker laat met het accepteren en omarmen van nieuwe trends en technologiegolven. Het web is een oud voorbeeld, terwijl mobiele apps en cloud recentere gevallen zijn. Maar als Microsoft de veranderde realiteit accepteert dan kan het hard gaan. Zowel de cloudambities als het cloudaanbod van de Windows-maker zijn nu groot, groter en groots.

De eerder al aangekondigde wijziging in het licentiemodel voor Windows Server gaat nu in met de komst van de langverwachte 2016-versie. Ook beheersoftware System Center gaat met de 2016-versie over op een per-core prijsmodel, in plaats van de oude per-processor facturering. Hiermee verdient Microsoft meer aan servers met moderne processors, die immers vele cores hebben. Strategisch belangrijker nog is dat Microsoft hiermee zijn Azure-cloudaanbod aantrekkelijker maakt, door de kosten voor on-premises installaties te verhogen. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5845217). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Uiteraard... met het maken van cloud aantrekkelijker door de wijzigingen met het licentiemodel, geeft Microsoft de bedrijven het benodigde zetje in the rug.

Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×