Managed hosting door True

Discussie

‘Rollup-updates voor Windows 7 zijn een zegen’

 

Maandelijkse cumulatieve updates voor Windows 7 zijn een goede zaak. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De wijziging die Microsoft met ingang van oktober doorvoert voor het aanbieden van updates voor Windows is een goede beslissing. De overstap naar maandelijks uitkomende cumulatieve updates, in plaats van los aangeboden updates, is een ingrijpende en strategische zet. De Windows-maker volgt het alles-of-niets update-voorbeeld van Apple maar behoudt daarbij het regelmatige ritme van zijn maandelijkse patchreleases.

Deze overstap kent ook zeker z’n nadelen, zoals verlies van keuzevrijheid voor beheerders, wat individuele patches betreft. Maar het heeft ook zeker voordelen. Zoals vereenvoudigd en verminderd testwerk; voor Microsoft maar ook voor beheerders. Bovendien liggen systemen bij gebruikers straks veel dichter bij de testsystemen van Microsoft. Hierdoor kan de kwaliteit van updates flink omhoog. De mogelijke nadelen wegen niet op tegen de voordelen. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5819105). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×