Managed hosting door True

Discussie

‘ARM-overname is relatief goedkoop’

 

De overname van chipontwerper ARM is een relatief koopje voor SoftBank. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Het Japanse conglomeraat SoftBank lijft het Britse ARM in voor een forse 24,3 miljard pond (ongeveer 29 miljard euro). De overnamesom komt neer op zo’n 24 keer de jaaromzet van de chipontwerper. Terwijl dit recordbedrag in de Brexit-discussie door beide kampen wordt aangegrepen voor elk hun eigen gelijk, is het eigenlijk een relatief goedkope overname voor de nieuwe eigenaar.

De gevallen waarde van de Britse pond maakt overnames - en ook investeringen - nu interessant. Temidden van de valutaval door de Brexit zijn bepaalde aandelenkoersen wel gestegen. Daaronder ook de beurskoers van ARM, dat direct na de Brexit-stem op 23 juni al een piek zag en in de weken daarna over het geheel genomen wel is gestegen. Anderzijds is de ARM-overname slechts enkele tientallen procenten groter dan wat Microsoft betaalt voor LinkedIn. Het belang en de groeipotentie van de chipontwerper is echter vele malen groter dan dat van het zakelijk sociale netwerk. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5804319). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×