Managed hosting door True

Discussie

‘Buigbare schermen blijven een toekomstdroom’

 

Buigbare schermen zijn al jaren vlakbij, maar blijven een toekomstdroom. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Het idee van flexibele schermen voor mobiele en smart electronics leeft al vele jaren, in vele vormen en gedaantes. Voorgespiegelde innovaties lopen uiteen van oprolschermen voor pda’s, via uitklapschermen voor mobiele werkstations, tot krant-achtige e-readers, en pols-volgende smartwatches. De telkens weer voorziene doorbraak laat echter nog steeds op zich wachten.

Samsung zou de tijd nu echt rijp achten. Het elektronicabedrijf komt volgens persbureau Bloomberg komend jaar met twee smartphones die buigbare schermen hebben. Het ene model klapt in zoals een make-up doosje (of als een ouderwetse mobiele telefoon). Het andere toestel valt uit te rollen om dan een tabletgedaante aan te nemen: van 5 inch smartphone naar 8 inch tablet. Het blijft de vraag wat het nut van buigbare schermen is voor eindgebruikers. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5778033). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Toen Apple in 2007 met zijn eerste iPhone kwam, bestond het concept touchscreen ook al 42 jaar.

Zodra er extreem goedkope makkelijk recyclebare buigzame schermpjes komen, zullen ze een hoop toepassingen bedacht worden. Denk bijvoorbeeld om te beginnen maar aan ziekenhuis- en festivalpolsbandjes.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×