Managed hosting door True

Discussie

‘Google kan Hangouts niet zomaar schrappen’

 

De twee nieuwe chat-apps van Google zullen Hangouts niet ineens vervangen. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Google heeft afgelopen week op zijn ontwikkelaarsconferentie I/O plots twee gloednieuwe apps voor slimme chat-communicatie onthuld. Allo voor tekstberichten, met een beveiligde modus die end-to-end encryptie van Whisper Systems ondersteund, en Duo voor videobellen. Deze nieuwkomers zijn van de grond af aan opgebouwd en ogen fris, vernieuwend en toekomstgericht.

Toch zal Google zijn bestaande chatsysteem Hangouts niet zomaar ineens schrappen. Het wil dat niet en het kán dat ook niet. Niet zomaar. Hangouts, dat zelf overigens is ontstaan náást Google Talk, is daarvoor te belangrijk. In ieder geval zoals het er nu voor staat. Hangouts is namelijk verbonden met Google’s zakelijke aanbod For Works, dat nog veel met de aloude desktop te maken heeft. De hippe apps Allo en Duo houden het bij mobiel. Hangouts blijft dus nog lang voortbestaan, omdat Google wel moet. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5759732). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Hangouts maakt gebruik van het Google Talk netwerk, wat gebruik maakt van het XMPP protocol. Dat protocol zit in veel chatprogramma's.

Google is al druk bezig het Google Talk netwerk te veranderen. Tot een jaar geleden kon ik met iChat / Berichten via het Google Talk netwerk niet alleen tekst chatten, maar ook voice en video, daarnaast werkte het scherm overnemen via Google Talk, en was videochatten tussen iChat en Hangouts mogelijk. Dat werkt nu allemaal niet meer.

Dus ga er niet vanuit dat Hangouts nog jaren zal werken, Google kennende gaat dit verdwijnen als ze teveel moeite moeten doen het te blijven ondersteunen. Als je op een up-to-date bijgewerkt systeem werkt, zal dat geen probleem zijn, dan kun je de nieuwe "hippe" apps gebruiken. Gebruikers van Android telefoons zullen de dupe zijn, deze kunnen meestal niet worden bijgewerkt naar recente OS versies.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×