Managed hosting door True

RAD Race 2008 krijgt Idols-jurering

 

De RAD Race 2008, de jaarlijkse softwareontwikkelwedstrijd van het Nederlandse Software Release Magazine, krijgt dit jaar een Idols-jurering. De vier finalisten moeten hun werk aan de jury en het publiek presenteren.

Programmeurs en ontwikkelteams tonen hun kunnen op de jaarlijkse ontwikkelwedstrijd RAD Race van ict-vakblad Software Release Magazine. De wedstrijd, die open staat voor alle ontwikkeltools en -talen, vindt plaats op 11 en 12 juni. De inschrijving voor de race is op dit moment nog niet gesloten.

Nieuw is dat de jurering deels openbaar is, volgens een Idols-achtig model, waarbij de beste teams hun applicaties aan het publiek presenteren. Waarna de jury nog kritische vragen afvuurt. De uiteindelijke beoordeling van de applicaties gebeurt nog steeds door die jury.

De hoofdopgave is het schrijven van een administratieve applicatie in twee dagen door een team van twee mensen. De mededingers krijgen daarnaast vraagstukken op het gebied van GIS (geografische informatie systemen) en de inzet van enterprise mashups. Ook nieuw is dat de wedstrijd dit jaar wordt gecombineerd met een congres over software development en enterprise mashups.

Java en Ruby

In de eerste jaren van de wedstrijd wisten de teams die 4-GL's (vierde generatie programmeertalen) gebruikten steeds de beste prestaties neer te zetten. Met name de Java-teams hebben in de loop der jaren echter hun prestaties sterk verbeterd. De beste prestaties werden de laatste jaren geleverd door nieuwe talen en tools.

De RAD Race van 2007 en 2006 lieten ondanks zeer sterk verschillende opgaven dezelfde uitslag voor de nummers één en twee zien: Crossmarx werd nummer één met een zelf ontwikkeld Java-tool en een Ruby-team van Finalist nummer twee. Een tweede Ruby-team van Holder wist beslag te leggen op de derde plaats.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2464488). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×