Managed hosting door True

Intel stort zich met Linux op web-apparaten

 

Intel werkt aan gespecialiseerde Internetapparaten die draaien op Linux. Deze taakspecifieke nieuwe consumentenmachines moeten rond het midden van dit jaar uitkomen en kosten 300 tot 700 dollar.

Deze Internetcomputers combineren in wezen een telefoon met een eenvoudige PC. De machine is echter wel op te waarderen, in tegenstelling tot bestaande, 'traditionele' webtelefoons en uitgeklede PC's voor Internet. Intels nieuwe producten gaan vergezeld van een Internettoegangsdienst die 25 tot 30 dollar per maand zal kosten. 'Wij mikken hiermee op huishoudens die nog helemaal geen computers hebben. Dit zou de familie-telefoon kunnen vervangen', zegt Claude Leglise, algemeen directeur van Intels divisie voor thuisproducten.
De apparaten moeten in verschillende uitvoeringen verschijnen, waaronder ook een variant die gereed is voor DSL-verbindingen (digital subscriber line). Het besturingssysteem is een Linux-distributie, de browser is de 'open source' Mozilla-software van Netscape en de telefoniediensten zijn afkomstige van Telcordia en Lucent. De processorfabrikant onthulde deze plannen op de Computer Electronics Show die vorige week plaatsvond in Las Vegas. Het is nog niet bekend of en wanneer Intel deze taakgerichte apparaten met bijbehorende Internetdienst naar Europa wil brengen.  JB

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1428015). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×