Managed hosting door True

Sun sleutelt aan eigen 'open source'-licentie

 

Sun Microsystems werkt aan verfijningen voor zijn 'semi-open source'-licentie. Die zogeheten Community Source License omvat onder meer de standaard-uitvoering van Java en sinds vorige week ook Unix-variant Solaris 8.

Tijdens de lancering van dat besturingssysteem liet Pat Sueltz, software-president bij Sun, zich ontvallen dat het bedrijf werkt aan een herziening van die overkoepelende licentie. De voormalige IBM-topvrouw reageerde hiermee op de vraag of Sun niet te hoge verwachtingen koestert over de bijdrage van onafhankelijke software-ontwikkelaars aan het 'open source' Solaris.

Kritiek

De Community Source van Sun heeft al felle kritiek te verduren gehad voor het semi-open karakter van de voorwaarden. Alle aanpassingen mogen alleen met de wereld gedeeld worden indien dat via de Solaris-leverancier loopt. Dit is in de ogen van veel 'open source'-voorvechters een te gesloten model. Hetzelfde commentaar is al gegeven op de semi-open strategie van onder meer Apple en Netscape. "Wij werken nu aan het vereenvoudigen van onze Community Source-licentie en willen daar binnenkort mee naar buiten komen", aldus Sueltz. Zij verstrekte vooralsnog geen details over de wijzigingen en de verwachte onthulling.  JB

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1421717). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.