Managed hosting door True

CA uniformeert infrastructuur

 

Computer Associates heeft zijn belangrijkste applicatiesoftware uitgebreid met het predikaat Harmony, een standaard infrastructuur-component.

Opal, Ingres II, Idms, Datacom en Jasmine hebben een zogenoemd Harmony-sausje gekregen. Met Opal kunnen mainframesystemen een Internet-interface toegemeten krijgen en Jasmine is CA's volledig objectgeoriënteerde database en ontwikkelomgeving. Idms en Datacom zijn de op oude technologische leest geschoeide databases van CA. 'Geharmoniseerde' CA-producten maken gebruik van dezelfde databasetoegang, transactie-management, berichtenservice, interfaces, softwaredistributie en andere infrastructuurdiensten.
Als gevolg van deze verandering heeft een Ingres-applicatie bijvoorbeeld toegang tot niet-Ingres databases en kunnen ook Java- en HTML-interfaces gebruikt worden. Naast Java en Html ondersteunt het Harmony-concept standaarden als RMI, Active X, Corba, Dcom, Vrml en XML. "Eén oplossing voor alles bestaat niet", lichte Charles Wang op een persconferentie tijdens CA World in New Orleans zijn gehoor toe, "Met Harmony is CA een spiegelbeeld van hetgeen onze klanten bezighoudt: het blijven gebruiken van legacy-systemen en het investeren in nieuwe technologieën."  RV
 
Gebruikers enthousiast
Nederlandse gebruikers van Ingres zijn, in tegenstelling tot vorig jaar, dik tevreden over de aandacht die Ingres genoot op CA World. "Vorig jaar was het nog Unicenter voor en Unicenter na. Nu erkent CA Ingres als één van zijn kernproducten", aldus Mark Luijendijk, consultant bij Quality en Results en betrokken bij de Nederlandse gebruikersvereniging van Ingres. De gebruikers hebben een goed gevoel over de ontwikkelingen rond de database en de bijbehorende ontwikkelomgeving Openroad. De enthousiaste gebruikers geven te kennen goed te kunnen communiceren met CA. Belangrijke aandachtspunten voor de gebruikers zijn: stevige marketingaandacht voor Ingres en ondersteuning van Ingres door erp-leveranciers.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1374617). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×