Managed hosting door True

Livelink versie 8 volgt Netscape-model

 

Open Text hanteert in de vorige week gelanceerde versie 8 van zijn intranet-product Livelink een eigen variant van het 'vrije broncode-beleid' van Netscape. In tegenstelling tot de browserfabrikant geeft Livelink niet de code van zijn programma weg, maar biedt het ontwikkelaars en gebruikers wel de mogelijkheid om wijzigingen aan te brengen.

Hiervoor heeft het bedrijf de programmatuur zo ontworpen dat de functionaliteit is opgedeeld in modules. Tony Heywood, vice-president Europa bij het bedrijf, schetst enthousiast de toekomstige ontwikkeling van zijn product. "Livelink krijgt hierdoor een veel kortere ontwikkelingscyclus, zodat wij concurrerender worden." Hij weerspreekt het idee dat versie 8 tekortkomingen zou hebben die middels modules nog ingevuld moeten worden. "Je moet hierbij juist denken aan personalisatie en ook aan beperking." Functionaliteit die niet gewenst is, wordt simpelweg uitgeschakeld middels de module.

Volgende versie

De kans is hierdoor groot dat een volgende versie van Livelink even op zich laat wachten. "Uitbreidingen verschijnen simpelweg in de vorm van nieuwe modules die van ons een soort keurstempel krijgen opgedrukt", legt de Brit uit. Concurrentie tussen verschillende modules sluit Heywood niet uit en moedigt hij zelfs aan. Functionaliteit die Open Text niet zo ziet zitten, zal de firma niet distribueren. De ontwikkelaar van zo'n module kan zijn software echter gerust zelf gaan verkopen, aldus de vice-president.  JB
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1369676). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×