Managed hosting door True

HP start Linux-divisie

 

Hewlett-Packard zet een aparte divisie op voor het open source-besturingssysteem Linux. Deze nieuwe groep huisvest alle Linux-gerelateerde activiteiten van de computerleverancier.

Algemeen directeur Martin Fink van de voormalige Linux Systems-divisie, die beperkter was van opzet, is benoemd tot vice-president van de nieuwe groep. Deze valt onder de Enterprise Servers and Storage-groep (ESS). Fink legt verantwoording af aan ESS-hoofd Scott Stallard (met wie Computable eind mei sprak) en cto ofwel technologiedirecteur Shane Robison. De nieuwe afdeling krijgt ook eigen directeuren voor marketing, strategie en ontwikkeling.
De voormalige Linux Systems-groep viel onder de bedrijfstak voor standaardservers; machines met Intel-processoren. HP ziet echter een grotere rol voor het open besturingssysteem, met name voor krachtigere servers met Intels 64-bit Itanium 2-processoren. "Linux is een heuse bedrijfsprioriteit", aldus Amerikaanse woordvoerders. De oprichting van de brede Linux-groep moet dit duidelijk maken, zowel binnen HP zelf als in de it-industrie. Eerder had het bedrijf al open source-voorvechter Bruce Perens aangetrokken als Linux-adviseur. Die stapte echter afgelopen september op. < BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1354304). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×