Managed hosting door True

Prestatieverbetering applicaties heeft de toekomst

Precise Software vestigt zich snel op Europese markt

"Veel bedrijven investeren momenteel ontzettend veel in databasesystemen en erp-software. De groei van de omvang van applicaties en het aantal gebruikers zet de systeemprestaties echter onder druk. De rentabiliteit op de investering is dan te laag." Shimon Alon, directeur van Precise Software, voorziet een gouden toekomst voor zijn bedrijf, dat met zijn software op een efficiënte en originele manier de snelheid van applicaties verbetert.

Prestatieproblemen zijn niet marktspecifiek maar spelen overal. "Probleemoplossing met traditionele producten kost veel geld en brengt veel consultancy met zich mee", stelt Alon. Er worden geen methoden gehanteerd waardoor het resultaat onvoorspelbaar is. Precise Soft is in 1991 in Israël opgericht. Daar vindt de productontwikkeling ook nog steeds plaats; het hoofdkwartier is verhuisd naar Boston in de Verenigde Staten. Sinds februari is het bedrijf in sneltreinvaart zijn aanwezigheid in Europa aan het organiseren. In zeven landen zijn wederverkopers actief om de producten aan de man te brengen. Ixtribute uit Den Bosch, ook actief voor Oracle, Progress Apptivity, Informix en Corel, verzorgt de distributie in Nederland.

Netwerkbelasting

Precise SQL, het product dat Alon promoot, onderscheidt zich op twee belangrijke kenmerken van concurrerende producten. In de eerste plaats werkt het vanaf de server en niet vanaf de client. Hierdoor kan al het netwerkverkeer geanalyseerd worden zonder het netwerk onnodig te belasten. "Bovendien functioneert ons product niet in de ontwikkelomgeving, maar in de productie-omgeving zodat de groei en evolutie van systemen bijgehouden kan worden", aldus Alon.
In de tweede plaats volgt Precise SQL de interactie tussen verschillende systeemcomponenten. Andere producten zijn specifiek gericht op het optimaliseren van het besturingssysteem, de database of de applicatie. "Maar wat moet je met een prachtige motor in je auto als de banden lek zijn", zegt Alon. Hij claimt dat zijn bedrijf puur gericht is op het verbeteren van het applicatiegebruik door de eindgebruiker.

Herschrijven

Het product analyseert SQL-opdrachtregel en herschrijft deze. "Dat gaat echter verder dan query-optimalisatie van een databasesysteem. Precise SQL houdt rekening met de omgevingsfactoren en stemt daar de opdrachtregels op af." Daarnaast optimaliseert het databasetabellen. Vooralsnog werkt het product alleen met Oracle-databases. Binnenkort wordt daar Microsoft SQL Server aan toegevoegd. Alon heeft geen plannen om andere databases te ondersteunen. "Met Oracle en Microsoft heb je de databasemarkt van de toekomst grotendeels te pakken", licht hij zijn keuze enigszins nonchalant toe.
Het bedrijf brengt verder een Oracle-agent op de markt onder de naam Precise Pulse. Deze verzamelt prestatiegegevens en stuurt deze door naar de beheerraamwerken Openview, Tivoli TME of Unicenter TNG. De productontwikkeling is gericht op opslagproblematiek en integratie met applicatieleveranciers Peoplesoft, Oracle, SAP en Baan.
Precise Software werkt in Europa via wederverkopers omdat het kennis van lokale markten belangrijk vindt. Het opbouwen van een eigen directe verkooporganisatie is dan een tijdrovende en kostbare zaak. Pirelli en Shell in Engeland zijn al aansprekende klanten in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.